Nieuws
Zaterdag 2 september iets na 15.00 uur wordt de eerste poulewedstrijd uit het districtsbeker toernooi voor OWIOS gespeeld op sportpark Molenbeek in Heerde. Tegenstander is v.v. Heerde, die afgelopen seizoen via nacompetitie zijn gepromoveerd naar de zondag 2e klasse. De scheidsrechter vanmiddag is de heer Huis in ’t Veld uit Elburg,
 
De thuisclub komt fel uit de startblokken en dringt OWIOS terug op de eigen helft, maar lang duurde dat niet. Reeds in de 6e minuut werd met een dieptepass Arjan Vorsselman gelanceerd, hij leek zijn tegenstander kwijt, maar deze maakte een zware overtreding. OWIOS kreeg een vrije trap en de verdediger een gele kaart, maar voor Vorsselman was dit einde wedstrijd en de laatste berichten zijn dat hij hier een zware blessure aan over heeft gehouden en voorlopig niet aan spelen zal toekomen. Corné Hamelink kwam als vervanger binnen de lijnen en moest er op de linkerflank het beste van zien te maken. Toch kwam OWIOS wat meer in het spel en combineerden bij vlagen knap, sporadisch kregen de Heerdenaren kleine kansen. Tristan Keijl die rechtsbuiten speelde bij Heerde en ook een verleden in Oldebroek heeft werd veelvuldig gezocht en gevonden. Echter konden zijn voorzetten niet gevaarlijk voor de goal van Herold Ponstein komen en deed de defensie van de groenwitten haar taak naar behoren. In de 31e minuut werd met een pass van Erik van Haagen, Hendrik Uitslag diep gestuurd en die speelde zich knap vrij en liep door het strafschopgebied in en schoot vernietigend en geplaatst raak, 0-1. Patrick Bastiaan dit seizoen nieuw bij OWIOS blijkt een versterking te zijn op het middenveld en heeft zijn draai al goed gevonden. Zowel defensief als aanvallend was hij vandaag goed aanwezig en was een meerwaarde.
 
Na rust kwam Heerde weer fel uit de startblokken maar ook nu gaf de defensie van OWIOS geen krimp. En konden de groenwitten zich al snel weer onder de druk uit voetballen. In de 60e minuut kwam Rienk van de Wetering binnen de lijnen voor de goed spelende Marco Hoogland. OWIOS bleef een overwicht houden en creëerde enkele opgelegde kansen. Zoals de voorzet van Hendrik Uitslag die bekwaam door Patrick Bastiaan vrijgespeeld werd echt hij wilde de afronding te mooi doen, waardoor de doelman de bal zo kon vangen. Daarna schoot Erik van Haagen enkele keren van afstand en in de 77e minuut leek daar een doelpunt uit te komen maar via de doelman en de paal ging de bal naast. In de laatste 10 minuten mocht William van den Hul nog de plaats van de moegestreden Hendrik Uitslag innemen. Totdat in de 90 minuut Erik van Haagen met een pass de diepte in werd gestuurd en bekwaam de 0-2 binnen wist te schieten. Al met al dus een verdiende overwinning, waarmee OWIOS een goede start maakt in het bekertoernooi en zaterdag 9 september thuis speelt tegen KHC uit Kampen die vandaag te sterk waren voor DOS Kampen (3-0).
 
Opstelling OWIOS:
Herold Ponstein 
Marco Hoogland (61, Rienk van de Wetering)
Erik Jan Korenberg
Dennis de Boer
Arjan Boon
Patrick Bastiaan
Erik van Haagen
Gerdo van ’t Hul
Hendrik Uitslag (82, William van den Hul)
Bennie Veldhoen
Arjan Vorsselman (6, Corné Hamelink) 
 

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd