Nieuws

In de tweede bekerwedstrijd was KHC in Oldebroek met 2-0 te sterk voor OWIOS. Met rust was deze stand al bereikt en een sterk KHC boekte een verdiende overwinning. Komende zaterdag dient OWIOS in een rechtstreeks duel met DOS Kampen uit te maken wie KHC vergezeld naar de volgende ronde.

 

 

Wegens de enorme regenval was er uitgeweken naar het kunstgrasveld. OWIOS begon goed aan de wedstrijd en zette druk naar voren. De eerste kans was ook voor OWIOS na een goede actie van Hendrik Uitslag legde Uitslag goed terug, maar de andere voorwaartsen waren al ingelopen waardoor de bal achter hen kwam. Na 10 minuten schakelde KHC een tandje bij en werd het verschil op fysiek en technisch vlak duidelijk. Een inzet van Burak Alp werd door doelman Chris van de Poll nog met de voet gekeerd. Na een kwartier was het Karim Gabara die met een fantastische vrije trap vanaf 25 meter KHC op voorsprong zette. 10 minuten later was het Hendri Nagelhout die KHC in een zetel hielp. De bal werd verkeerd geraakt en zeer snel was Karim Gabara er vandoor en legde breed op de vrijstaande Kevin Isodora en hij tekende voor de 2-0. Een solo-actie van achteruit van Jorian Wellenberg werd gekeerd door Van de Poll. Het enige wapenfeit van OWIOS was na een half uur een individuele actie van Hendrik Uitslag, maar in twee instanties kwam keeper Van Dijk als winnaar uit de strijd.

In de tweede helft was er een zelfde spelbeeld en was KHC de bovenliggende partij. De beste kansen waren voor KHC, maar zij verzuimde om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. De paal en lat en de sterk spelende keeper Van de Poll stonden meer treffers in de weg. Zelfs een strafschop was niet aan KHC besteed. Ibrahim Tuncer schoot een strafschop naast. OWIOS probeerde het wel, maar echte kansen leverde het niet op. De beste kans was vlak voor het einde van de wedstrijd uit een hoekschop waar de vrijstaande Bennie Veldhoen de bal verkeerd raakte. Een verdiende nederlaag voor OWIOS. Met dit resultaat dient OWIOS komende zaterdag in Kampen uit te vechten met DOS Kampen, wie als nummer 2 in de poule door zal gaan in de beker. Beide ploegen hebben 3 punten, maar OWIOS heeft een beter doelsaldo. Een gelijkspel zou volstaan om door te gaan naar de volgende knock-out ronde.

 

 

Opstelling:

Van de Poll, Hoogland, Boer, Nagelhout (65. Korenberg), Boon, Van ’t Hul, Veldhoen, Hamelink (45. Van de Wetering), Van Haagen, Uitslag, Essaddouqi (75. Van den Hul)

 

Scoreverloop:

’16 – 0-1 – Karim Gabara

’25 – 0-2 – Kevin Isidora

 

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd