Nieuws

OWIOS heeft diep in blessuretijd de gemeentelijk derby verloren met 2-3. In de tweede helft verzuimde OWIOS de derde treffer te maken en een kwartier voor tijd kwam VSCO plotseling langszij. Diep in blessuretijd kreeg OWIOS de deksel op de neus en verloor de gemeentelijke derby.

 

 

De wedstrijd begon met Bengaals vuurwerk, maar in de eerste helft wilde de derby nog niet echt ontploffen. Al werden er wel drie doelpunten gemaakt. Na 20 minuten waren er pas de eerste kansen te noteren. Eerst was er een pass van Arjan Boon net te hard voor Hendrik Uitslag en kon doelman Arjan ten Klooster de bal oppakken. Een minuut later stond OWIOS ineens voor. Een pass van Bennie Veldhoen bereikte Hendrik Uitslag en met een actie op de achterlijn draaide hij naar binnen en haalde uit in de korte hoek; 1-0. Vijf minuten later was er een enorme pegel van Gert Schreurs en OWIOS-doelman Herold Ponstein moest zich strekken om de bal uit de benedenhoek te duwen. Na ruim een half uur ging Hendrik Uitslag alleen op doelman Arjan ten Klooster af, maar de doelman kwam als overwinnaar uit de strijd. Vijf minuten voor rust kwam VSCO langszij. Een vrije trap van net over de middenlijn werd in de 16-meter gepompt en de lange spits Rinse van de Velde kopte de bal tegendraads en zeer knap over doelman Ponstein heen. In blessuretijd van de eerste helft kwam OWIOS toch weer op voorsprong. Een corner van Bennie Veldhoen werd door Hendri Nagelhout tegen de touwen gekopt.

 

In de 2e helft brandde de wedstrijd los en duwde OWIOS VSCO achteruit. Al was er eerst nog een kopbal van Rinse van de Velde die onschadelijk werd gemaakt door Ponstein. OWIOS gooide het tempo omhoog en kreeg steeds meer grip op de wedstrijd. Met name op het middenveld vielen er gaten bij VSCO en waren de tweede ballen in deze periode voornamelijk voor OWIOS. OWIOS kreeg verschillende mogelijkheden om het derde doelpunt te maken, maar faalde in de afwerking. Eerst tikte Hendrik Uitslag de bal te ver voor zich uit waardoor Arjan ten Klooster de bal kon schampen. Bennie Veldhoen die net een actie teveel doet in plaats van op het doel te schieten en een bal die bij Hendrik Uitslag van de voet schiet. Een kwartier voor het einde valt ineens zowel letterlijk als figuurlijk de gelijkmaker uit de lucht. Een voorzet werd door Gerdo van ’t Hul uit het 16-metergebied gekopt en net buiten de 16 nam Dominique van de Grift de bal ineens op de slof en kiezelhard joeg hij de bal achter doelman Herold Ponstein; 2-2. Coach Guido Vlierhuis probeerde de winst nog binnen te halen door het inbrengen van de lang geblesseerde Cornell Balk, die zijn eerste minuten dit seizoen kon maken. In het laatste kwartier waren er weinig kansen meer te noteren. William van den Hul had nog de mogelijkheid om naar het doel van VSCO te gaan, maar Ruben Sleurink greep adequaat in. Vijf minuten voor tijd kreeg VSCO nog een vrije trap op een gevaarlijke plek, maar deze werd overgeschoten. De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel. Maar in de blessuretijd sloeg voor OWIOS het noodlot toe. Dennis de Boer, één van de uitblinkers, verspeelde de bal en vanaf 20 meter schoot Bart Schoonhoven op het doel en via binnenkant paal besliste hij de gemeentelijke derby. Hiermee kreeg OWIOS veel te weinig in deze gemeentelijk derby.

 

Zaterdag 25 november speelt OWIOS tegen Renswoude om 14.30 uur

 

Opstelling:

Ponstein, Boer, Nagelhout, Snoek, Boon, Van ’t Hul, Bastiaan, Veldhoen ©, Van Haagen (77. Balk), Uitslag, Van den Hul

 

Scoreverloop:

’22 – 1-0 – Hendrik Uitslag

’40 – 1-1 – Rinse van de Velde

’45 – 2-1 – Hendri Nagelhout

’73 – 2-2 – Dominique van de Grift

’90+4 – 2-3 – Bart Schoonhoven

 

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd