Nieuws

OWIOS heeft zich gerevancheerd voor de nederlaag van vorige week. Op een waterkoud sportpark Bovenmolen was de wedstrijd het aanziens meer dan waard en speelde OWIOS met 2-2 gelijk tegen Valleivogels. Na een 2-0 achterstand knokte OWIOS zich terug en had de overwinning verdiend.

 

 

OWIOS speelde met een totaal andere instelling dan een week eerder tegen de nummer laatst Renswoude. OWIOS begon furieus aan de wedstrijd en had binnen 3 minuten al twee keer kunnen scoren. Eerst tikte Cornell Balk de bal tegen de keeper en even daarna een voorzet van Cornell Balk en van dichtbij knalde Hendrik Uitslag de bal tegen keeper Hardeman. Na 10 minuten was daar ineens het doelpunt voor Valleivogels. Een voorzet belandde in de 16 bij Rémon Liefting en na de aanname haalde hij verwoestend uit; 0-1. Dit was wel een mentale tik voor OWIOS. Hierna kwam Valleivogels beter in de wedstrijd. Na een kwartier kon Remco van de Fliert opstomen, maar hij speelde de bal te ver voor zich uit en Herold Ponstein greep in. OWIOS probeerde zich terug te knokken in de wedstrijd en ging ten koste van enkele gele kaarten de strijd aan. Na een half uur hield keeper Sven Hardeman OWIOS van scoren af. Bij een mooie aanval over de linkerkant legde back Arjan Boon de bal terug op Cornell Balk en zijn goed ingeschoten bal werd door de keeper langs de doelpaal geduwd. Daarna hees OWIOS Valleivogels bijna in een zetel. Eerst was het aanvoerder Bennie Veldhoen met een terugspeelbal precies in de voeten van de tegenstander. Dit liep net goed af en bal hobbelde voorlangs. Enkele minuten later deed laatste man Hendri Nagelhout het nog eens dunnetjes over. Met een uiterste inspanning probeerde Dennis de Boer het noodlot te keren, maar het bleek de noodrem te zijn en strafschop voor Valleivogels. Deze werd binnengeschoten door Robert van de Broek. Met een 0-2 achterstand ging OWIOS rusten.

 

In de 2e helft was er een getergd OWIOS te zien en greep Valleivogels langzaam bij de strot. In de 2e helft heeft Valleivogels vlak in het begin nog 1 mogelijkheid gehad en deze bal pakte Ponstein. Daarna was het OWIOS wat de klok sloeg. Vol energie werd er gejaagd op de aansluitingstreffer, maar de laatste pass was net niet zorgvuldig genoeg. Een mooie strakke pass van Veldhoen over de breedte bereikte Cornell Balk en hij haalde de achterlijn en gaf strak voor, maar niemand was er om binnen te tikken. Even later was het Hendrik Uitslag, die een plaag was voor de verdediging van Valleivogels, met een individuele actie maar zijn schot ging net naast. Een minuut later kon Cornell Balk uithalen, maar hij wachtte net iets te lang. Weer even later kon Erik van Haagen vrij schieten vanaf de 16, maar hij schoot hoog over. Na 70 minuten werd een corner binnen de 5 meterlijn gebracht en keeper Sven Hardeman, die op hoge ballen geen solide indrukmaakte, duwde de bal uit de doelmond. Corné Hamelink schoot vanaf de penaltystip hard maar net langs de verkeerde kant van de paal. De bal leek er niet in te willen. Een kwartier voor tijd kwam daar eindelijk de aansluitingstreffer. Arjan Boon werd in het strafschopgebied onderuit gehaald. Verdediger Peter van de Pol ontving zijn tweede gele kaart en OWIOS een strafschop. Bennie Veldhoen maakt geen fout en scoorde de 2-1. OWIOS zette het laatste kwartier nog vol aan tegen 10 man van Valleivogels. Eerst liet Hendrik Uitslag de bal in het strafschopgebied van zijn voet springen. Vijf minuten voor het einde was daar de verdiende gelijkmaker. Een cornerbal kwam weer terug bij Bennie Veldhoen en hij zette hoog voor bij de 2e paal. Bij de 2e paal stonden 4 spelers van OWIOS te wachten en keeper Sven Hardeman. Hardeman kon de bal net wegtikken, maar Dennis de Boer kon de bal vervolgens binnenschieten; 2-2. OWIOS wilde meer en joeg op de overwinning. Voor verdediger Arjan Boon werd Arjan Vorsselman als aanvaller ingebracht. Vlak voor het einde dook Hendrik Uitslag op in het strafschopgebied en werd licht geraakt door keeper Sven Hardeman en werd daardoor naar buiten gedrongen. Maar uit de draai lobte hij de bal over twee spelers op het doel. Met de punt van de teen kon een verdediger de bal op de doellijn net aanraken en via de lat ging de bal weer het veld in. In blessuretijd zou OWIOS kon bijna de deksel op de neus krijgen. Teveel mensen liepen voor de bal en ineens waren drie spelers van Valleivogels er vandoor, maar de snelle Dennis de Boer neutraliseerde de aanval en daarmee eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Na een 2-0 achterstand kwam OWIOS op karakter weer terug in de wedstrijd en voelde zich de morele winnaar van deze middag. Al was de overwinning ook verdiend geweest. Ondanks de kou, maakte OWIOS er een aantrekkelijk wedstrijd en was het genieten langs de lijn.

 

Zaterdag 9 december speelt OWIOS de uitwedstrijd tegen Blauw-Geel ‘55. Het wordt tijd om daar eens punten op te halen.

 

Opstelling:

Ponstein, Boer, Nagelhout, Snoek, Boon (84. Vorsselman), Van ’t Hul, Hamelink, Veldhoen ©, Van Haagen (70. Van den Hul), Uitslag, Balk

 

Scoreverloop:

’11 – 0-1 – Rémon Liefting

’40 – 0-2 – Robert van de Broek(pen.)

’75 – 1-2 – Bennie Veldhoen (pen.)

’84 – 2-2 – Dennis de Boer

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor jeugd